TILBURG - Nauwelijks gehinderd door een wegens blessures en schorsingen uitgekleed Willem II brak Feyenoord zondagmiddag met een slechte serie uitwedstrijden. Na drie achtereenvolgende nederlagen op vreemde bodem mochten de Rotterdammers zich na afloop van de slappe ontmoeting alleen verwijten dat ze ,slechts' met 3-1 hadden gewonnen.

Bekijk video Feyenoord: Modem/ Breedband

Bekijk video Willem II: Modem/ Breedband

Bij Feyenoord, dat verloor bij FC Utrecht, Rapid Boekarest en RKC, konden ze zich niet heugen hoe lang het was geleden dat ze tijdens een uitwedstrijd op zo weinig tegenstand als zondag in Tilburg waren gestuit. Het leek af en toe wel of middenvelders en verdedigers van Willem II ruim baan maakten om een aanval van de Rotterdamse nummer drie van de eredivisie mogelijk te maken.

Lijst van afwezigen

Als gedeeltelijk excuus voor het slappe verweer van de thuisclub gold een lang lijstje met afwezigen. Trainer Maaskant, nog niet zo lang geleden de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde, kon tegen Feyenoord niet over Moens, Caluwé, Ceesay, Kolsi, Van Mosselveld, Van der Struijk en Victoria beschikken.

Opmerkelijk was dat Willem II de afwezigheid van het zevental niet aangreep om het Feyenoord met ongelooflijk veel strijd moeilijk te maken. De Tilburgse nummer voorlaatst van de ranglijst liet zich nu wel heel eenvoudig naar een nederlaag spelen.

Treffers

Scheidsrechter Temmink floot pas na 24 minuten een speler van Willem II terug voor een overtreding. Feyenoord leidde op dat al met 2-0 door treffers van De Guzman (negende minuut) en Castelen (21e minuut). De laatste miste in de zevende minuut al een enorme kans op de openingstreffer.

De snelle achterstand was voor Willem II geen aanleiding om de strijdwijze te veranderen. Zo kon het gebeuren dat middenvelder Ghaly met de bal aan zijn voet tot twee keer toe in zijn eentje minimaal veertig meter door de linies van Willem II mocht lopen.

Tilburgse uitblinker

De arme doelman Zois van Willem II zag soms drie Feyenoorders tegelijk op zich afkomen. De uitblinker aan Tilburgse zijde constateerde na afloop opgelucht dat het veel geroemde spitsenkoppel van Feyenoord niet in de grote vorm van het begin van het seizoen stak.

Spitsenkoppel

Alleen Kalou had tegen Willem II al vier keer moeten scoren. Bij Kuijt ontbrak het ook aan scherpte en precisie. "Gelukkig hebben we weer eens een uitwedstrijd gewonnen", aldus Feyenoord-trainer Koeman. "We blijven in het spoor van koploper PSV. Maar we hadden toch wel minimaal vier keer meer moeten scoren."

"Bij ons ontbrak het ook aan scherpte", constateerde de verliezend trainer Maaskant. "Hoe dat kan? Ik besef dat ik daar verantwoordelijk voor ben. Ik ben denk ik op dit moment ook niet de meest populaire Tilburger. Toch geloof ik dat we nog gaan aanhaken bij de clubs die om deelname aan de play-offs gaan strijden. Let maar op."

Na rust

Een week voor de uitwedstrijd tegen FC Twente deed Willem II toch nog wel iets beter dan Feyenoord. De Tilburgers sprongen minder slecht met de kansen om. Slechts Paauwe benutte na rust een van de vele mogelijkheden van de Rotterdammers. Ver in blessuretijd promoveerde invaller Denissen de enige doelkans van Willem II tot een treffer. Maaskant: "Het klinkt raar, maar met de einduitslag (1-3) kunnen we best tevreden zijn."