LONDEN - De belangrijkste uitdager van Chelsea, de torenhoge Engelse favoriet voor de landstitel, luistert naar de naam Wigan Athletic. De verrassend goed presterende werkgever van de Nederlandse verdediger De Zeeuw vervolgde zaterdag de uitstekende competitiestart met een zege op Fulham: 1-0.

Wigan Athletic heeft zes verliespunten meer dan koploper Chelsea, dat voor eigen publiek Blackburn Rovers bedwong: 4-2. Wigan, de nummer twee van de Premier League, heeft bijvoorbeeld wel vijf punten meer dan Arsenal dat bij Tottenham Hotspur door een gelijkspel (1-1) nog verder achterop raakte.

Arsenal dankte het gelijke spel aan een treffer van de jarige Pires in de 74e minuut. Tottenham Hotspur kwam in de eerste helft op voorsprong door King. Trainer Jol van Tottenham kon in de Londense stadsderby niet over de geschorste Davids beschikken. Zijn collega Wenger bij Arsenal miste de geblesseerde Henry.

Bergkamp speelde de hele wedstrijd voor Arsenal. Van Persie mocht na 65 minuten invallen. Arsenal was in de tweede helft de betere ploeg maar dankte de gelijkmaker uiteindelijk aan een blunder van doelman Robinson. Hij kreeg een vrije trap van Bergkamp niet onder controle waardoor Pires zich enigszins kon revancheren voor de knullige manier manier waarop hij en Henry vorige week vergeefs probeerden een strafschop in tweeën te maken.

Blamage

Manchester United, met Van Nistelrooij en Van der Sar in de basisformatie, blameerde zich tijdens de uitwedstrijd tegen Middlesbrough (4-1). De club heeft inmiddels tien verliespunten meer dan Chelsea. Arsenal, dat gelijkspeelde tegen Tottenham Hotpsur (1-1) heeft al elf punten minder dan de koploper. Manchester United keek bij rust al tegen aan achterstand van 3-0 aan. Hasselbaink liet Van der Sar onder meer een keer kansloos. Yakubu en Mendieta (2) maakten de overige treffers voor Middlesbrough. Ronaldo was vlak voor het einde verantwoordelijk voor de enige treffer van Manchester United.

Wigan Athletic dankte de thuiszege op Fulham (1-0) aan een doelpunt van Chimbonda twee minuten in blessuretijd. De Zeeuw speelde de hele wedstrijd op zijn vertrouwde positie centraal in de defensie.

Lampard

Chelsea verspeelde in de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers een voorsprong van 2-0. Met Robben als invaller in de tweede helft won de koploper uiteindelijk met 4-2. Lampard maakte twee doelpunten en leidt nu met tien competitietreffers het topschuttersklassement van de Premier League.

Boudewijn Zenden had met een doelpunt een aandeel in de thuiszege van Liverpool op West Ham United (2-0). De Limburger maakte in de 82e minuut de tweede treffer voor de houder van de Champions League.

Schotland

Hearts heeft zaterdagmiddag de eerste nederlaag van de competitie geleden. De koploper van de Schotse competitie ging op bezoek bij Hibernian met 2-0 onderuit. Celtic, dat zondag op Dundee stuit, kan op gelijke hoogte met Hearts komen.

Hearts speelde het laatste half uur van de uitwedstrijd tegen Hibernian met tien man. De Litouwer Jankauskas kreeg de rode kaart. Met een mannetje minder kon Hearts niet meer voorkomen dat Hibernian via treffers van Beuzelin en Hibs de zege pakte.

Glasgow Rangers profiteerde niet van de misstap van Hearts. De nummer vier van de competitie kwam voor eigen publiek tegen Inverness Caledonian Thistle niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Rangers, met Waterreus en Ricksen in de basisformatie, heeft nog steeds tien punten minder dan Hearts.