KÖLN - Met zijn vijfde competitietreffer behoedde Michael Ballack koploper Bayern München zaterdagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Köln voor de tweede keer binnen een week voor een uitglijder. De aanvoerder, afgelopen woensdag nog verantwoordelijk voor de bekeruitschakeling van Erzgebirge Aue, tekende een kwartier voor tijd voor de winnende treffer: 1-2.

Door de zege behoudt Bayern München een voorsprong van twee punten op Werder Bremen. De voornaamste concurrent van de koploper in de Bundesliga maakte voor eigen publiek tegen Eintracht Frankfurt een achterstand ongedaan: 4-1. Borowski maakte twee doelpunten.

Ook Bayern München kwam in de uitwedstrijd tegen FC Köln op achterstand. Na vijf nederlagen op rij gaf Scherz zijn club FC Köln in de 28e minuut hoop op een goed resultaat. Lucio (54e minuut) en Ballack (74e minuut) camoufleerden in de tweede helft enigszins dat het gebrek aan schotkracht van Roy Makaay wel heel chronische vormen aan begint te nemen.

De centrumspits speelde opnieuw de hele wedstrijd maar kwam weer niet tot scoren. Makaay wacht in de competitie al meer dan tien wedstrijden en 994 minuten op een doelpunt. Met zes doelpunten is hij nog wel de meest productieve speler van Bayern München.

Harder werken

Karl-Heinz Rummenigge is ontevreden over de inzet van Makaay. "Hij moet meer voor de ploeg en zichzelf werken", sprak de voorzitter van Bayern München zaterdag. "Als Gerd Müller ooit tien duels geen doel trof, dan dwong hij het succes met veel arbeid alsnog af. Makaay moet dit verwijt accepteren en eens goed nadenken."

Makaay wacht in de Bundesliga al 994 minuten vergeefs op een doelpunt. Hij kreeg in het duel met FC Köln geen goede doelkans en schoot slechts tweemaal op het doel van de tegenstander.

Borussia Dortmund

Ebi Smolarek blijft wel scoren. De oud-Feyenoorder bracht Borussia Dortmund in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op 2-0. Het was alweer de negende competitietreffer van Smolarek. Borussia Dortmund won uiteindelijk met 2-1.

Zonder de geschorste Van der Vaart bleef Hamburger SV, de nummer drie in de Bundesliga, voor eigen publiek Schalke 04 de baas: 1-0. Mahdavikia maakte in de negentiende minuut de enige treffer van de wedstrijd. Het was pas de eerste competitienederlaag dit seizoen van Schalke 04.

VfB Stuttgart kwam voor eigen publiek tegen Hertha BSC niet verder dan een gelijkspel: 3-3. Gomez redde zes minuten voor tijd een punt voor de thuisploeg. Voor de bezoekers uit Berlijn waren onder meer Cairo en Rafael succesvol.