LONDEN - Arsenal raakt verder en verder achterop in de Engelse kampioensrace met titelfavoriet Chelsea. De Londense club besloot zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen stadgenoot Tottenham Hotspur met een gelijkspel: 1-1.

Arsenal heeft al elf punten minder dan koploper Chelsea dat zaterdag nog tegen Blackburn Rovers speelt. Tottenham Hotspur kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van King.

Invaller Pires redde in de 77e minuut een punt voor Arsenal. Bergkamp speelde de hele wedstrijd. Van Persie mocht 25 minuten voor tijd invallen. Trainer Jol van Tottenham Hotspur kon niet over Edgar Davids beschikken. De middenvelder was al gevolg van een vijfde gele kaart geschorst. Tottenham Hotspur heeft drie punten meer dan Arsenal maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Wigan Athletic gaf wederom een goed vervolg aan de verrassend goede competitiestart. De nieuwkomer in de Premier League versloeg Fulham (1-0) en bekleedt nu de tweede positie op de ranglijst. Wigan Athletic dankte de zege aan een treffer van Chimbonda in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Arjen de Zeeuw speelde namens Wigan Athletic de hele wedstrijd.