HASSELT - Opnieuw was ze dichtbij een verrassing. Maar na een prachtige partij moest Michaëlla Krajicek zaterdag toch buigen voor de Italiaanse Francesca Schiavone. De nummer vijftien van de wereld was net iets sterker dan haar negen jaar jongere opponente en besliste de tennispartij na twee uur met 4-6 6-3 7-5. "Het scheelde maar een paar ballen", sprak Krajicek na afloop toch wat teleurgesteld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Krajicek maakte indruk met haar spel in Hasselt. Vooral met haar winst in de kwartfinales op de Française Dechy, nummer dertien van de ranglijst, wekte ze veel bewondering. Die partij leverde de halfzus van Wimbledonkampioen Richard ook een wildcard voor de Antwerp Diamond Games van 2006 op als ze die invitatie gezien haar plaats op ranking op dat moment nodig heeft. Maar als Krajicek zo doorgaat, zal ze dit toernooi op eigen kracht kunnen bereiken. De huidige nummer 68 van de wereld zal naar haar optreden in de Grenslandhallen een behoorlijke stap naar de top vijftig zetten.

Tegen Schiavone liet Krajicek opnieuw zien dat ze zich met de internationale top kan meten. 'Mischa' leverde tegen de Italiaanse weliswaar haar eerste game in, maar kwam daarna sterk terug. Ze brak door de opslag van haar Zuid-Europese opponente en forceerde op 4-4 de beslissende breek voor de winst in de eerste set.

Fysiotherapeut

Ook in de tweede set wist Krajicek een achterstand (0-2) ongedaan te maken, maar op 2-3 moest ze opnieuw haar servicepunt afstaan. Schiavone liet zich daarna niet meer verrassen en pakte de set met 6-3. Krajicek riep daarna de fysiotherapeut op de baan voor een behandeling aan haar linkerdij. Met flink was tape om haar been, hervatte ze als herboren de partij.

Krajicek liep al snel uit naar een 3-0-voorsprong en leek op weg naar haar tweede finale op de WTA-tour. De winnares van het toernooi vorige maand in Tasjkent wist de marge echter niet vast te houden. Schiavone pakte vier games op rij, maar Krajicek gaf zich niet gewonnen. Tot 5-5 wist ze bij te blijven, maar moest daarna weer haar servicegame inleveren. Dit werd haar uiteindelijk fataal.

Mooie toekomst

Schiavone hield haar zenuwen in bedwang en serveerde de partij met 7-5 uit. Ze was na afloop complimenteus over haar jonge opponente. "Michaëlla wacht nog een mooie toekomst. Ze heeft het mij erg moeilijk gemaakt, maar een wedstrijd is pas gespeeld als de laatste bal is geslagen."