AMSTERDAM - Ugur Yildirim van Heerenveen is nog steeds in beeld bij Oranje. Zijn zaakwaarnemer Bob Maaskant had deze week een gesprek met bondscoach Marco van Basten over de positie van de aanvaller bij het Nederlands elftal. "Maar dan zal ik eerst wel in goede vorm moeten zijn. Ik hoor nog steeds bij de groep. Maar vanavond tegen Ajax raakte ik geen bal", stelde Yildirim vrijdagavond na afloop van de wedstrijd in de ArenA (0-0).

Het gesprek van Maaskant en Van Basten over Yildirim heeft alles te maken met de play-offwedstrijden van Turkije tegen Zwitserland om plaatsing voor het WK. De aanvaller zou deze duels voor Turkije kunnen uitkomen omdat zijn invalbeurt met Oranje in het oefenduel tegen Engeland geen officiële status heeft.

Heerenveen

"Maar dan moet ik eerst een uitnodiging krijgen. Dan kan ik erover nadenken. Zolang dat niet is gebeurd, wil ik alleen met Heerenveen bezig zijn", aldus Yildirim. Onder het toeziend oog van Van Basten speelde de Heerenveen-speler een slechte wedstrijd tegen Ajax . Trainer Verbeek haalde hem ook na rust naar de kant.