DOETINCHEM - De Graafschap heeft dringend behoefte aan een nieuwe hoofdtrainer. De onherkenbare Superboeren verloren vrijdagavond voor eigen publiek van FC Emmen: 0-1. Schoenmakers maakte vlak voor de rust het doelpunt.

De bezoekers speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man. Al in de negentiende minuut moest Janga vertrekken na zijn tweede gele kaart. De Graafschap kon ook in numerieke meerderheid geen doelpunt afdwingen.

Resultaten

Jan van Dijk, de trainer van FC Emmen, zag het geploeter van de De Graafschap geamuseerd aan. Zijn naam wordt al enige tijd genoemd op de Vijverberg als opvolger van Gert Kruys. De laatste stapte op 10 oktober ontgoocheld op wegens de tegenvallende resultaten en het slechte voetbal van De Graafschap.

VVV

Excelsior herstelde zich op eigen veld van de nederlaag afgelopen maandag in Rotterdam tegen FC Den Bosch (0-1). De ploeg van trainer Mario Been versloeg AGOVV met 2-1. Dijkhuizen en Voskamp (strafschop) scoorden voor de thuisclub. Excelsior kwam in punten op gelijke hoogte met koploper VVV, dat zaterdag bij Veendam aantreedt.

Oss

In de subtop van de eerste divisie stagneerde FC Zwolle. De ploeg van trainer Spijkerman verloor op eigen veld met 2-3 van de lage middenmoter TOP Oss. Voor de thuisploeg scoorde Kolk twee keer. Faria (twee) en Kazlaukas brachten de doelpunten van de Brabanders op hun naam. De winnende treffer van TOP Oss viel in de extra tijd, kort na de gelijkmaker van FC Zwolle.

Aanvoerdersband

FC Dordrecht rolde hekkensluiter Fortuna Sittard op: 6-1. De Nooijer, door trainer Koolhof weer in genade aangenomen na een conflict, opende de score voor de thuisploeg. De routinier moest wel zijn aanvoerdersband aan doelman Van der Werff afstaan.