HASSELT - Michaëlla Krajicek is ontstuitbaar. De 16-jarige Nederlandse tennisster zorgde vrijdag in Hasselt voor een stunt door de als tweede geplaatste Française Nathalie Dechy, de nummer 14 van de wereldranglijst, in twee sets uit te schakelen: 6-4 6-3. Krajicek staat zaterdag in de halve eindstrijd tegenover de Australische Samantha Stosur of de Italiaanse Francesca Schiavone. In de huidige vorm moet dat te doen zijn. Bij winst wacht waarschijnlijk de Belgische favoriete Kim Clijsters in de finale, voorwaar een mooi affiche.

Krajicek staat zaterdag in de halve eindstrijd tegenover de Australische Samantha Stosur of de Italiaanse Francesca Schiavone. In de huidige vorm moet dat te doen zijn. Bij winst wacht waarschijnlijk de Belgische favoriete Kim Clijsters in de finale, voorwaar een mooi affiche.

Nerveus

Krajicek verdiende de plek bij de beste vier ten volle. Het begin was, van beiden, enigszins nerveus. De halfzus van Wimbledon-winnaar Richard kwam een break achter, maar sloeg onmiddellijk terug. Daarna was beider service machtiger. Toch had Krajicek steeds het initiatief en een (licht) overwicht. Dat betaalde zich op 5-4 in haar voordeel uit. Ze brak Dechy opnieuw en pakte de eerste set.

Tasjkent

De getalenteerde Nederlandse, die onlangs in Tasjkent haar eerste grote toernooizege boekte en oprukte naar de 68e plaats in de mondiale rangschikking, denderde meteen door naar 3-0 in de tweede set. Haar 26-jarige Franse opponente stribbelde nog wel even tegen maar zag de kansen niet keren. Daarvoor bleven de opslag en het spel van Krajicek te dominant.