SEVILLA - Hedi Poot en Marit van Eupen roeien zondag in Sevilla de finale van het wereldkampioenschap in de dubbeltwee vrouwen lichtgewicht. Het Nederlandse duo eindigde vrijdag in de halve finale op de derde plaats.
wereldkampioenschap

Duitsland won met Janet Raduenzel en Claudia Blasberg, Groot-Brittannië eindigde als tweede met Helen Casey en Tracy Langlands. De dubbeltweeën van de Verenigde Staten, Frankrijk en Griekenland werden op grote afstand van Nederland uitgeschakeld.

Marit van Eupens broer Michiel haalde de finale van de twee-zonder-stuurman niet. Met Jeroen Hilckmann eindigde hij in de halve eindstrijd twee-zonder als vierde. Een slechte start was funest. Ierland, Groot-Brittannië en Canada gingen over naar de finale.

Snijders/Van der Linden uitgeschakeld

Een raketstart in de halve finale dubbeltwee lichtgewicht mannen is Ivo Snijders en Gerard van der Linden lelijk opgebroken. Zij eindigden als vijfde en grepen daarmee naast de finaleplaats.

Het Duitse duo Peter Ording en Manuel Brehmer won de wedstrijd voor de Australische en Deense koppels. Door de uitschakeling van Snijders/Van der Linden bleef het aantal finaleplaatsen voor Nederland in deze WK beperkt tot zes. Daar kan er nog een bijkomen. Vrijdagmiddag roeit de dubbelvier mannen in de open klasse de halve finale.