HAVANA - Voormalig voetbalheld Diego Maradona ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in het Argentijns voetbalelftal, dat volgend jaar in Duitsland meedoet aan het wereldkampioenschap. De dribbelkoning, die Argentinië in 1986 naar de wereldtitel loodste, heeft een aanbod van voorzitter Grondona van de Argentijnse voetbalbond afgewezen.

Maradona kan een adviserende rol krijgen, maar de ster van weleer ziet ervan af. "Ik blijf liever thuis dan te moeten figureren. Bondscoach Pekerman moet vrij zijn om te selecteren wie hij wil", zei hij op de Cubaanse televisie. De ex-voetballer, die is afgekickt en afgevallen, was in Havana om president Fidel Castro te interviewen voor zijn televisieshow.

Maradona beloofde zijn vriend Castro om komende donderdag in Buenos Aires vooraan te lopen in een protestmars tegen de Amerikaansee president Bush. Hij is boos, omdat Bush begin november een top heeft belegd met de leiders van de landen op het Amerikaanse continent, behalve Castro. "Ik vind Bush een moordenaar", provoceerde de 44-jarige Maradona.