PARIJS - Discovery Channel-ploegleider Johan Bruyneel was donderdag bij de presentatie van het routeschema van de Ronde van Frankrijk "not amused" over het gebrek aan aandacht dat zijn voormalig pupil Lance Armstrong ten deel viel. "Ik ben enigszins verrast. Het ging trouwens toch meer over doping dan over de race van volgend jaar."

Afscheid nemend Tourbaas Jean-Marie Leblanc noemde de naam van de heerser van de afgelopen zeven edities welgeteld één keer. In een tien minuten durend video-verslag van de afgelopen Tour verscheen Armstrong welgeteld drie keer in beeld. Bruyneel vond dat wat weinig: "Lance won deze wedstrijd zeven keer, dat heeft nooit iemand gepresteerd."

Armstrong werd na zijn afscheid door de Franse krant L'Equipe betiteld als dopingzondaar. Hij zou bij zijn eerste zege in 1999 epo hebben gebruikt. Leblanc en zijn opvolger Prudhomme spraken donderdag uitgebreid over de strijd tegen doping. Bruyneel: "Ze waren een kwartier aan het woord, daarbij ging het twaalf minuten over doping. Als dit mijn presentatie was geweest, had ik het anders aangepakt. We waren hier toch om iets te leren over de Tour van volgend jaar?"