LUIK - Nauwelijks één dag nadat de voorlopige F1-kalender voor 2006 werd voorgesteld, raakte bekend dat de organisator van de race in Spa bankroet is. Daarmee komt de toekomst van de Grand Prix België alweer op de helling te staan.

Twee dagen na de GP van België 2005 werd al duidelijk dat de organistoren van de race in geldnood zaten. DDGP (Didier Defourny Grand Prix) vroeg toen bij de rechter in Luik een gerechterlijk akkoord aan. De races in 2004 en 2005 leverden enkel verlies op en het bedrijf had geen geld meer om hun schulden (ongeveer 15 miljoen euro) te betalen. Nu, ongeveer een maand na de race in Spa, is het helemaal over voor DDGP. Het bedrijf is bankroet en houdt er mee op.

Daarmee is de toekomst van de Belgische Grand Prix alweer in gevaar. De Waalse regering overweegt de race zelf te organiseren, maar kan dit niet alleen. Een partnership met Luxemburg leek de oplossing, maar het Hertogdom (en F1-baas Bernie Ecclestone) zagen dit niet zitten.

De wedstrijd staat voorlopig wel nog steeds op de F1-kalender voor 2006. Indien een nieuwe organisator wordt gevonden rijden er op 17 september opnieuw F1-wagens op het circuit in de Ardennen.