ROTTERDAM - De Nederlandse hockeyers hebben woensdagavond in Rotterdam in de speciale benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan met 7-4 gewonnen van een wereldelftal. De Nederlandse goals kwamen van Taekema (3), Klaver, Weusthof, Reckers en Geert-Jan Derikx. Initiatiefnemer Sohail Abbas, Pakistaans hockeyinternational, maakte twee van de goals voor het wereldelftal.

De hockeyers speelden woensdag echter niet om de eer, maar om het geld. In de aanloop naar het duel reserveerden de Nederlandse hockeyclubs al een euro per lid, wat neerkomt op ongeveer 175.000 euro. De hockeybond KNHB presenteerde na afloop een eindbedrag van 925.126 euro. Bovendien worden de shirts waarin woensdag werd gespeeld nog geveild.

In een uitpuilend stadion van hockeyclub Rotterdam begon de wedstrijd met een minuut stilte. De spelers maakten er daarna voor de toeschouwers en tv-kijkers een show van. Het duel werd live uitgezonden in India en Pakistan. "Prachtig dat het zo groot is geworden", reageerde directeur Johan Wakkie van de hockeybond. "Via e-mails uit Pakistan hebben we begrepen dat men het ook daar een fantastisch initiatief vond."

Kroonprins Willem-Alexander, tevens IOC-lid, had naar eigen zeggen genoten van een bijzondere wedstrijd: "Zoiets maakt je trots. Ik heb met een apart gevoel zitten kijken."