ALKMAAR - De knieblessure die international Barry Opdam zondag opliep in het duel met Willem II blijkt mee te vallen. De verdediger van AZ onderging woensdag een mri-scan waarbij geen letsel aan de botten of de kruis- en kniebanden werd geconstateerd.

Op de scan viel niet meer te zien dan de eerder al geconstateerde overrekking van het kapsel aan de buitenzijde van de rechterknie. Verwacht wordt dat Opdam zich binnen enkele weken weer bij de spelersgroep van AZ kan aansluiten.

Opdam, die op de fiets al weer licht trainde, reageerde verheugd op het resultaat: "Het lijkt mee te vallen. We moeten de komende weken kijken hoe het herstel verloopt maar hebben goede hoop dat ik snel weer kan spelen. De pijn is inmiddels een stuk minder."

Opdam is onder bondscoach Van Basten uitgegroeid tot een vaste international. Hij kwam zondag ongelukkig in botsing met Willem II-speler Bobson en verliet per brancard het veld. "We zijn erg opgelucht, er gaat heel wat door je heen wanneer je daar ligt", zei Opdam woensdag.