AMSTERDAM - Versterkt met zeven spelers uit de A-selectie heeft Jong Ajax dinsdagavond de allergrootste moeite gehad de achtste finales van het bekertoernooi te bereiken. Pas diep in de verlenging maakte Lindenbergh tegen eerstdivisionist AGOVV het enige doelpunt in de Amsterdamse ArenA.

Lindenbergh vormde met Boukhari, Heitinga, Vermaelen, Escudé, Rosenberg en doelman Vonk het zevental uit de A-selectie. De Apeldoornse eerstedivisieclub hield lang stand maar raakte gehandicapt toen Kilic in de 83e minuut de rode kaart kreeg voor een zware overtreding. Lindenbergh voorkwam in de 116e minuut dat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Roda

Roda JC maakte niet de fout van vorig jaar toen in Deventer van Go Ahead Eagles werd verloren. Kort na rust werd Derksen de matchwinnaar voor de Limburgse eredivisieclub, 0-1. Helmond Sport ontdeed zich met 1-0 van amateurclub De Treffers maar won pas in de verlenging door een doelpunt van Calabro. MVV won in het Olympisch Stadion van Amsterdam met 2-0 van amateurclub AFC. De doelpunten van Winkens en Caracciolo vielen in de tweede helft. Eindhoven versloeg ook met 2-0 Emmen door treffers van Bakkal en Nooyens.

Volendam

FC Volendam vloog in een uitwedstrijd over FC Dordrecht heen. Voor rust was de bekerstrijd al beslist. Toen stond het 0-4 door Dissels (2), Tuyp en Ketting. Na rust stokte de score. Woensdag worden de resterende vier bekerduels voor de derde ronde gespeeld. De achtste finales zijn tussen 20 en 22 december. Dan stromen ook de clubs in die dit seizoen Europees in actie kwamen.

Voorlopig doen vier eerstedivisieclubs mee aan de achtste finales plus Jong Ajax. Vier eredivisieduels werden in eerder stadium uitgeschakeld: Sparta, RBC, Vitesse en Heracles.