AMSTERDAM - Frank de Boer en Edgar Davids zouden door een 'vervuild' supplement een te hoog nandrolongehalte in hun lichaam hebben gehad. Bij Jaap Stam is dat uitgesloten, beweert zaakwaarnemer Henk van Ginkel maandag in de Volkskrant. Sinds het Europees Kampioenschap in 2000 heeft de verdediger van Lazio volgens Van Ginkel geen voedingspreparaat meer aangeraakt.

"Hij had niet het gevoel dat hij er baat bij had. Hij is daar ook veel te nuchter voor", legt Van Ginkel in de Volkskrant uit.

Dat er sporen van nandrolon in het lichaam van de centrale verdediger zijn aangetroffen, vindt Van Ginkel verbijsterend. "Nandrolon is om je kracht te vergroten. Dat heeft Jaap juist niet nodig. Hij heeft kracht genoeg."

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) maakte vrijdag bekend dat bij Stam een te hoog gehalte van de spierversterker nandrolon in zijn bloed is aangetroffen. Stam werd - ongeacht de uitslag van een contra-expertise - onmiddellijk geschorst. De contra-expertise is inmiddels aangevraagd. Via een journalist zou hij tijdens het boodschappen doen op de hoogte zijn gebracht van de officieuze mededeling.

Lazio - Atalanta

Stam zou positief zijn bevonden na afloop van de wedstrijd van zijn Italiaanse club Lazio tegen Atalanta, op zaterdag 13 oktober. Hij speelt pas sinds september in Italië, na een onverwacht vertrek bij Manchester United.

/DOSSIERNandrolon