AMSTERDAM - Marco van Basten heeft maar liefst 34 spelers opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal voor de oefeninterland tegen Italië op 12 november in de Amsterdam ArenA. Theo Lucius is de meest opvallende naam. De PSV'er is nog niet helemaal hersteld van zijn hamstringblessure, maar staat wel op de voorlopige lijst van de bondscoach.

Van Basten riep verder ook Oscar Moens, Urby Emanuelson, Serginho Greene en Ibrahim Afellay op. Het viertal behoorde al eerder tot de voorlopige selectie, maar maakte nog nooit deel uit van de definitieve groep.

Ook de geblesseerde Barry Opdam en de verguisde Mark van Bommel kregen een uitnodiging. Ugur Yildirim is wederom niet van de partij. De buitenspeler van SC Heerenveen vroeg Van Basten deze week in de media om duidelijkheid, zodat hij zich mogelijk toch nog voor Turkije beschikbaar kan stellen.

Voorlopige selectie Oranje:
Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (AZ) en Oscar Moens (Willem II)
Verdediging: Urby Emanuelson, Nigel de Jong (Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler, Barry Opdam, Ron Vlaar (AZ), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Serginho Greene (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Theo Lucius, André Ooijer (PSV) en Jan Kromkamp (Villarreal CF)
Middenveld: Olaf Lindenbergh, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (FC Barcelona), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), George Boateng (Middlesbrough), Ibrahim Afellay, Phillip Cocu (PSV) en Edgar Davids (Tottenham Hotspur)
Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen, Dirk Kuijt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)