Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eriksen had volgens cardioloog nooit last van hartproblemen

Bij Christian Eriksen zijn volgens zijn voormalige cardioloog nooit hartproblemen geconstateerd in zijn tijd bij Premier League-club Tottenham Hotspur. De Deense middenvelder werd zaterdag in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in elkaar was gezakt tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland.
Door ANP

De 29-jarige voetballer zakte in de 42e minuut van de wedstrijd in elkaar na een inworp van Denemarken. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel en hij is aanspreekbaar.

Cardioloog Sanjay Sharma van St. George's University in Londen zei dat er bij Eriksen sinds 2013 nooit afwijkende testresultaten zijn vastgesteld.

Desondanks sloeg de twijfel kortstondig toe toen hij de beelden zag van hoe de spelmaker van Internazionale neerviel. "Ik dacht: 'O mijn god, is er iets dat we niet hebben gezien?' Maar ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit", vertelde Sharma zondag aan The Mail on Sunday.

St. George's University voert de medische tests uit bij alle spelers van Tottenham. "Vanaf de dag dat de club hem vastlegde, was het mijn taak hem te screenen", vertelt Sharma. "We hebben hem elk jaar getest. Zijn tests tot 2019 waren volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking."

Beeld uit video: Fans scanderen naam van naar ziekenhuis gebrachte Eriksen0:36
Afspelen knop

Fans scanderen naam van naar ziekenhuis gebrachte Eriksen

Fans scanderen naam van naar ziekenhuis gebrachte Eriksen

'Eriksen niet gevaccineerd tegen coronavirus'

Giuseppe Marotta, voorzitter van Eriksen huidige club Internazionale, liet zaterdagavond aan RAI Sport weten dat de Deen niet besmet is geweest met het coronavirus en dat hij ook niet gevaccineerd is.

"Het gaat al veel beter met Eriksen. Hij heeft zijn ploeggenoten gerustgesteld in een bericht in de groepsapp en zei dat hij snel zal terugkeren", aldus Marotta.

De wedstrijd in Kopenhagen lag bijna twee uur stil nadat Eriksen onwel was geworden. Nadat de Deense speler via een videoverbinding met zijn teamgenoten had gesproken, werd het duel uitgespeeld. Finland won met 1-0.


Lees meer over:

EK voetbalChristian EriksenDeens elftal

Aanbevolen artikelen