LONDEN - Chelsea heeft in de tiende ronde van de Engelse competitie voor het eerst punten laten liggen. Hekkensluiter Everton hield de koploper uit de Premier League zondagmiddag knap op 1-1.

Beattie nam voor Everton de 1-0 voor zijn rekening uit een strafschop. De Engelse international Frank Lampard zorgde kort na de rust voor de gelijkmaker. De Nederlander Arjen Robben viel in de tweede helft bij Chelsea in voor Cole. De ongeslagen reeks van de koploper liep wel op naar 39 wedstrijden.

Chelsea heeft nu negen punten voorsprong op Charlton Athletic, Tottenham Hotspur en Wigan Athletic. Charlton en Wigan hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Barcelona

Barcelona heeft zaterdagavond in de Spaanse competitie de nummer twee Osasuna verslagen, 3-0. De formatie van de Nederlandse trainers Rijkaard en Ten Cate kwam na de hervatting op dreef. Halverwege was nog niet gescoord.

Eto'o

Binnen tien minuten na de rust besliste Eto'o met twee treffers het duel. Beide malen was de Braziliaanse ster Ronaldinho betrokken bij de voorbereiding. De thuisclub bleef daarna aanvallen. In de slotfase zorgde invaller Giuly voor nummer drie, daartoe ook in de gelegenheid gesteld door Ronaldinho.

Bij Barça, tot nu toe wat tegenvallend in eigen land maar door de nederlaag van Real Madrid nog maar twee punten achter de eeuwige rivaal uit de hoofdstad, ontbraken de Nederlanders in de beginopstelling.

Van Bommel

Van Bommel verscheen echter na ruim een half uur al in het elftal, als vervanger van Deco. De Portugese middenvelder is voor langere tijd uitgeschakeld. Dinsdag brak hij al een vinger in het Champions-Leagueduel met Panathinaikos, zaterdag moest Deco naar de kant met een liesblessure. Het herstel zal naar verwachting drie weken vergen.

Getafe

Getafe nestelde zich weer aan kop van de Primera Division. De club uit het voorstadje van Madrid won met 5-2 van Real Zaragoza. Paunovic, Gueiza (2), Pulido en Redondo scoorden voor de stuntploeg van de Duitse coach Schuster. Celta de Vigo handhaafde zich dankzij een 1-0-zege (doelpunt Silva) op Espanyol in de top van het Spaanse voetbal. Oud-Ajacied Daniel de Ridder viel tien minuten voor tijd in bij Celta, dat nu tweede staat op één punt van Getafe.

Real Madrid

Real Madrid vergaloppeerde zich zondag voor eigen publiek lelijk tegen Valencia: 1-2. Zidane zette de toon voor een vervelend avondje voor de supporters door na elf minuten een strafschop tegen de buitenkant van de paal te knallen. Barajas opende de score namens de bezoekers halverwege de eerste helft. Hij krulde de bal uit een vrije trap fraai voorbij de muur in de bovenhoek.

Raul herstelde het evenwicht, vanuit de draai. Maar twee minuten later bepaalde David Villa de ruststand op 1-2. Hij benutte, met een haperende aanloop, een penalty wel onberispelijk. De "Koninklijke" kon in de tweede helft het juiste ritme niet te pakken krijgen.

Frustratie

De miljoenenploeg blameerde zich door in de slotfase de frustratie te tonen. Dat leverde Gravesen, door een domme overtreding, en Beckham rood op. De Engelse international maakte veel misbaar tegen de scheidsrechter en beloonde diens gele kaart met een hatelijk applausje.