MÜNCHEN - Bayern München staat weer alleen op kop in de Bundesliga. De Duitse recordkampioen profiteerde zaterdagmiddag dankbaar van de halve misstap die concurrent Werder Bremen bij Hannover 96 maakte (0-0). Bayern won simpel van Duisburg (4-0). Roy Makaay kwam opnieuw niet tot scoren.

De Nederlandse spits wacht al negen competitiewedstrijden vergeefs op een treffer. Het laatste doelpunt van Makaay in de Bundesliga dateert alweer van 27 augustus toen Bayern München voor eigen publiek Hertha BSC versloeg (3-0).

Makaay kreeg in het duel met Duisburg wel enkele goede doelkansen. Hij kon echter niet duidelijk maken dat bondscoach Marco van Basten hem voor de volgende interlands van het Nederlands elftal wel moet selecteren.

Afwerking

"Het is niet zo dat ik constant aan het tellen ben hoeveel minuten ik al niet heb gescoord", verklaarde Makaay na de wedstrijd. "Het zou pas erg zijn wanneer ik ook nog heel slecht zou spelen. Dat is in mijn ogen niet het geval. Ik heb gewoon veel pech bij de afwerking. Meer pech kan ik bijna niet meer hebben."

Bayern München dankte de zege aan doelpunten van Ballack, Ze Roberto, Santa Cruz en Pizarro. De Beierse club heeft twee punten meer dan Werder Bremen dat in het uitduel met Hannover niet tot scoren kwam. De meest scorende ploeg van de Bundesliga (27 treffers) kreeg wel veel mogelijkheden. Vooral Valdez was slordig in de afwerking.

Hamburger SV

Ook Hamburger SV raakte verder achterop. Zonder de geschorste Van der Vaart liet de ploeg tegen Borussia Dortmund de eerste punten buiten Hamburg liggen. Dortmund hield HSV in een scherp duel op 1-1. De ploeg van Bert van Marwijk kwam nog wel met 1-0 voor, via Metzelder in de tweede helft. Trochowski bezorgde HSV nog een punt. De achterstand van HSV op Bayern verdubbelde tot vier punten.

FC Köln

Trainer Rapolder moet vrezen voor zijn baan bij FC Köln. De laatste weken zwaar bekritiseerde oefenmeester zag zijn ploeg opnieuw verliezen. Eintracht Frankfurt was met 6-3 te sterk. FC Köln, dat goed aan de competitie begon, verloor zeven van de laatste acht duels. De club is inmiddels naar de veertiende positie van de ranglijst afgezakt.

Wolfsburg

Evenals Hannover en Werder Bremen kwamen ook Wolfsburg en Schalke in hun onderlinge duel niet tot scoren. Borussia Mönchengladbach vervolgde de goede competitiestart met een verdiende zege op FC Kaiserslautern: 4-1. Niels Oude Kamphuis ontbrak in de basisformatie van de nummer vijf van de Bundesliga. Hij ondervond te veel hinder van een slijmbeursontsteking in zijn voet.