HEERENVEEN - Heerenveen heeft door een blunder van doelman Franck Grandel een punt overgehouden aan het duel tegen FC Utrecht (1-1). De dit seizoen al vaker falende sluitpost liet zondag in blessuretijd een voorzet van Pranjic los, waarna invaller Tarvajärvi voor Heerenveen de vijfde zeperd dit seizoen voorkwam.

De frustratie bij trainer Booy was na afloop groot. Zijn FC Utrecht verdiende de zege meer dan Heerenveen. De ploeg speelde sterk in de organisatie en was vooral defensief sterk. Heerenveen-spits Huntelaar, vorige week nog drie doelpunten tegen NAC Breda, had niets in te brengen tegen het centrale duo Di Tomasso en Keller.

Blunder

"Maar die blunder kost ons twee punten. Ongelooflijk! We hadden hier als winnaar moeten vertrekken. Ik was even heel kwaad na afloop, maar ik kon de spelers eigenlijk alleen maar complimenteren met hun goede spel. Als Grandel niet de fout ingaat, dan is er helemaal niets aan de hand", aldus een teleurgestelde Booy.

FC Utrecht kwam in een matig duel met weing kansen vlak voor rust op voorsprong via Van den Bergh. In de tweede helft probeerde Heerenveen de 1-1 te maken, maar dat ging zonder overtuiging. Uiteindelijk voorkwam Grandel dat subtopper Heerenveen zijn vijfde nederlaag dit seizoen leed.

Kritiek

En dat zou de ploeg een lading kritiek hebben opgeleverd, ondanks de flinke inspanningen donderdag in het UEFA-bekerduel tegen Dinamo Boekarest (0-0) Trainer Verbeek was dus tevreden met de niet meer verwachte 1-1. De wil bij Heerenveen was er wel, de kracht en overtuiging niet. "Dinamo was een zware klus. Toch persten we er nog een slotoffensief uit. Ja, en soms zit het dan mee. Maar ik kan begrijpen dat mijn collega zwaar teleurgesteld is."