ESTORIL - Het team van Frankrijk heeft zondag de hoofdrace gewonnen in de derde wedstrijd van de nieuwe autosportklasse A1 Grand Prix of Nations. De Franse coureur Alexandre Premat zegevierde bovendien in de sprintrace en pakte zodoende de volle buit op het Portugese circuit in Estoril. Coureur Jos Verstappen van het Nederlandse team viel voortijdig uit.

Frankrijk passeerde in het klassement Brazilië en leidt nu met 50 punten. De Brazilaanse coureur Nelson Piquet junior werd tweede in de sprintrace, maar viel tegen met een achtste plaats in de hoofdrace. Nederland staat tiende met 15 punten.

Verstappen

Verstappen kwam dit keer wel goed uit de verf in de sprintrace. De voorgaande twee races viel hij steeds uit in de opwarmer. Nu eindigde hij als vierde en dat gaf de voormalige formule-1-coureur een goede startpositie in de hoofdrace.

Maar Verstappen kende een dramatische start, want zijn motor sloeg af. In de pits moest de Oranje-bolide weer aan de praat worden gebracht. Als 23e draaide de Limburger het circuit weer op. Hij werkte zich op naar de zevende plek, maar ging toen opzichtig in de fout door voor een bocht te laat te remmen. Hij knalde achterop de bolide van Duitsland en moest met een kapotte neus voorgoed naar de pits.