EINDHOVEN - Ook na het bekijken van de tv-beelden was Pieter Vink er niet van overtuigd dat hij zondag in het duel met Ajax PSV een strafschop cadeau had gegeven die uiteindelijk cruciaal bleek. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 nadat de arbiter een tuimeling van PSV'er Farfan al na tien minuten ten onrechte op het conto van Ajax-verdediger Emanuelson had geschreven.

"In eerste instantie zie ik Emanuelson zijn been inzetten en het been van Farfan toucheren", zei Vink voor de camera's van Versatel. En, na nog een tweede blik: "Het zou kunnen dat hij hem niet geraakt heeft, maar ik ben nog steeds niet overtuigd."

Oogcontact

Vanuit zijn positie op het veld was het voor Vink ook moeilijk oordelen of er sprake was van een overtreding. Hij zocht daarom oogcontact met een van zijn assistenten. "Die liep naar de achterlijn. Volgens afspraak is dat de bevestiging dat er inderdaad sprake is van een strafschop", hield Vink vol.

Cruciaal

"Maar ik heb de beslissing op eigen conto genomen. Hoewel er nog tachtig minuten te spelen waren, bleek het cruciaal. Mocht het een fout zijn dan is dat heel vervelend", aldus Vink, die de overtreding van Ajacied Pienaar op Afellay - duidelijk natrappen - was ontgaan.

"Ik volgde de bal en zag toen ik omkeek Afellay liggen. Ik heb niets waargenomen, mijn assistenten ook niet. Dan kan ik niets doen."