LONDEN - Thierry Henry heeft aan de supporters van Arsenal zijn excuses aangeboden voor een mislukt trucje met een strafschop, zaterdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Manchester City (1-0). Ploeggenoot Robert Pires en hij probeerden tevergeefs een legendarische strafschop van Johan Cruijff en Jesper Olsen te imiteren.

Cruijff en Olsen baarden in 1982 opzien door in de competitie tegen Helmond Sport samen een penalty te benutten. Cruijff schoot destijds niet op doel, maar schoof de bal naar de inlopende Olsen. De Deen kaatste de bal terug, waarna Cruijff simpel raak schoot. Pires, in de rol van Cruijff, en Henry faalden zaterdag. Uiteindelijk leverde het Manchester City een vrije trap op. Pires had daarvoor overigens wel voor de 1-0 gezorgd, ook uit een strafschop.

Fans

"Ik bied aan alle fans van Arsenal mijn verontschuldigingen aan", aldus Henry. "Het was niet de goede oplossing. Voortaan neem ik zelf gewoon weer de strafschoppen. Toen Cruijff het destijds deed, vond iedereen het geweldig. We deden het zaterdag niet na uit gebrek aan respect voor de tegenstander. Voetbal is echter ook entertainment. We kunnen er nu om lachen, maar als we niet hadden gewonnen, was het anders geweest."