BREDA - NAC Breda heeft zich slechts gedeeltelijk hersteld van de 0-3-nederlaag in het thuisduel met SC Heerenveen van vorige week. De wedstrijd tegen FC Twente eindigde zaterdag in een gelijkspel, 1-1.

Trainer Lokhoff toonde zich een slecht verliezer door na afloop te vertellen dat het aanvallende voetbal van zijn ploeg niet beloond was. "Je krijgt niet altijd wat je verdient. We zijn vanavond duidelijk te kort gedaan en hadden absoluut recht op de overwinning."

Terecht

Collega Coolen fronste zijn wenkbrauwen. "In mijn ogen was de 1-1 gewoon terecht." Daarin had de trainer van Twente gelijk. Beide ploegen speelden te angstig om aanspraak te mogen maken op drie punten.

Bij NAC was het verlies tegen SC Heerenveen zichtbaar hard aangekomen. De Bredanaars zochten wel de aanval, maar deden dat zo voorzichtig en opzichtig dat FC Twente voor rust nauwelijks in de problemen kwam. Doelman Boschker hoefde slechts één keer echt op te treden, bij een knappe kopbal van Van Hooijdonk. De aanvaller, die kort achter de diepe spits Sikora speelde, was verder wederom onzichtbaar. Sikora zelf kwam er tegen de sterke Majstorovic al helemaal niet aan te pas.

Bonter

FC Twente maakte het voor de neutrale voetballiefhebber nog bonter. Na twee achtereenvolgende zeges tegen Heracles Almelo en RKC Waalijk, was duidelijk zichtbaar dat de Enschedeërs voor een punt naar Breda waren gekomen. Nog voor rust begon Boschker met tijdrekken.

Lang leek de tactiek van FC Twente succesvol, totdat Vonlanthen na een gelukkige samenloop van omstandigheden de wedstrijd opeens openbrak. Een vrije trap van Van Hooijdonk belandde in de muur, waarna Heubach de bal via de kluts onbewust precies voor de voeten van Vonlanthen deed belanden. De Zwitser kon niet missen, 1-0.

Dood spelmoment

Nadat Vidmar daarna verzuimde de wedstrijd te beslissen, kwam FC Twente uit eveneens een dood spelmoment een kwartier voor tijd langszij. Op aangeven van Bakircioglü kopte Niemeyer de 1-1 binnen.

Tot onvrede van het thuispubliek. Daaruit bleek opnieuw dat de verwachtingen dit seizoen in Breda wegens de vele aankopen hooggespannen zijn. NAC werd direct na afloop 'getrakteerd' op een fluitconcert. Een groepje supporters haalde zelfs witte zakdoeken tevoorschijn om de onvrede te uiten.