LONDEN - Tottenham Hotspur is zaterdag overeind gebleven in het topduel bij Manchester United. Op Old Trafford werd het 1-1. De formatie van Jol blijft daardoor tweede, met een punt en een wedstrijd meer dan de Mancunians.

De thuisclub kwam voor de rust op voorsprong door Silvestre, na voorbereidend werk van Van Nistelrooij. Doelman Robinson had een kopbal van Oranjes spits nogal knullig losgelaten. Jenas maakte na de hervatting gelijk, door met een fraaie vrije trap doelman Van der Sar compleet te verrassen. De spelhervatting was toegekend na een overtreding van Ferdinand op Defoe.

Davids

Bij de Spurs was Davids het gehele duel van de partij. Hij liep tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op. Cristiano Ronaldo viel in bij Manchester, hoewel hij eerder in de week in opspraak raakte bij een vermeende verkrachtingszaak.

Verder speelde bij het elftal van Ferguson oud-PSV'er Park uit Zuid-Korea voor de geblesseerde Giggs. Landgenoot Lee, ook uit Eindhoven, deed aan de andere kant mee.

Aston Villa

Wigan Athletic blijft verbazen. De promovendus, met De Zeeuw, won met 2-0 bij Aston Villa. Wigan staat nu gedeeld tweede met Tottenham, maar met nog een wedstijd te goed. Voor Wigan scoorden Hughes, door een schot van Camara achter zijn eigen doelman te werken, en Mahon.

Arsenal

Arsenal, met Bergkamp als enige Nederlander, won. Tegen Manchester City werd het 1-0. Pires scoorde van elf meter. De Fransman verprutste ook nog een strafschop, door de bal af te leggen op Henry. De scheidsrechter gaf daarop City een vrije trap. Liverpool, nog zonder de geblesseerde Zenden, raakte verder achterop. Fulham versloeg de kampioenen van Europa, 2-0. John, oud-FC Twente, maakte een doelpunt. Morte deed dat ook.

Chelsea

Chelsea, de ongenaakbare koploper, speelt zondag tegen Everton. De titelvedediger heeft nu al acht punten voorsprong op Tottenham en Wigan.