ALMELO - Heracles Almelo heeft vrijdagavond voor eigen publiek verloren van NEC. De Nijmegenaren waren bijna de gehele wedstrijd agressiever en vooral technisch en tactisch beter.

De 0-2, door vroege treffers van Barreto en Niedzielan, gaf de verhouding nog magertjes weer. Heracles moet door deze nederlaag naar beneden kijken, NEC mag door de tweede zege op rij fier omhoog blikken.

Geel

Heracles speelde voor rust zwak. Een zondagsschot van Barreto was al na twee minuten goed voor de openingstreffer. De Almelose sluitpost kreeg nog wel een paar vingers tegen de bal, geen vuist. Even later kon Niedzielan geheel ongehinderd een voorzet van de lepe Takak binnenkoppen. De actieve Nijmeegse middenvelder had al vlak na het beginsignaal voor de eerste opwinding gezorgd met een opstootje - een kopstootje leek het zelfs - met Maas. Scheidsrechter Jol herstelde de vrede direct, met geel voor beiden.

Dieptepunt

Maas zou heel lang de enige Heracles-speler blijven die wel de wens om te winnen uitstraalde. De rest liep er verloren bij en leverde de bal zo snel mogelijk in bij een ander. Dieptepunt was halverwege de eerste helft een terugspeelbal vanaf de andere helft.

NEC bleef agressiever en ook gevaarlijker. Babos hoefde voor rust slechts een slap rollertje van Wuytens op te rapen en een vrije trap over te tikken. Daaraan vooraf ging de eerste dreigende actie van Sluijter.

Wissel

De ruim 8000 getrouwen zagen daarin hoopvol de opmaat voor een bezielde tweede helft. Trainer Bosz greep in. Hij bracht met Tamerus opportunisme en kracht binnen en offerde verdediger Reekers voor Calincov.

Later mocht ook Hirayama komen opdraven. Het hielp amper. Op een fraaie mogelijkheid voor De Vries na, bleven de beste kansen voor NEC. Vooral Grot liet na de genadeklap uit te delen.