AMSTERDAM - Trainer Danny Blind van Ajax kan zondagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen PSV nog niet over Angelos Charisteas beschikken. De Griekse centrumspits kampt met de naweeën van een hersenschudding. Het is nog onduidelijk wie Charisteas tijdens het duel vervangt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Yannis Anastasiou was dinsdagavond tijdens het duel in de Champions League met FC Thun (2-0) goed voor beide Amsterdamse treffers. Toch is de kans groot dat niet de Griek, maar Markus Rosenberg tegen PSV begint.

Anastasiou

"Anastasiou is in mijn ogen erg goed wanneer we dichtbij het doel van de tegenstander spelen. Je weet het natuurlijk nooit maar ik verwacht niet dat we zeventig minuten op de helft van PSV spelen", aldus Blind vrijdag.

Bij PSV is Andre Ooijer weer van de partij. De verdediger brak tijdens het duel van woensdag tegen AC Milan zijn pink, maar kan tegen Ajax gewoon meespelen. De Eindhovense club begint als grote favoriet aan de wedstrijd.

Race

"PSV is de ploeg in vorm", erkende Blind. "En wij moeten eigenlijk winnen om nog in de race te blijven. Bij een nederlaag moeten we de titel voorlopig uit ons hoofd zetten. Dan mogen we blij zijn dat de competitie wordt afgesloten met play-offs."

Blind wil in de eerste week van december duidelijkheid van Pienaar, Trabelsi, Galasek, Maxwell en De Jong. Ajax wil de aflopende contracten van dit vijftal graag verlengen.

Aanvoerder

De spelers hebben op dit moment nog geen nieuwe overeenkomst met de Amsterdamse club gesloten. Escudé hoort binnen twee weken of hij naar een nieuwe club mag uitzien. De Fransman begon het seizoen nog als aanvoerder maar verschijnt inmiddels ook al niet meer als invaller op het veld.