MILAAN/EINDHOVEN - Terwijl in Amsterdam bij Ajax de roep om ervaren spelers al jaren groot is, haalt Guus Hiddink de ene na de andere oud-international naar Eindhoven. Na de meer dan geslaagde rentree van Phillip Cocu, besloot de coach ook Michael Reiziger (32) een nieuwe kans in de Nederlandse competitie te gunnen.

De ex-international maakte een bijzondere week mee: woensdag speelde hij tegen zijn oude werkgever AC Milan (0-0). Zondag wacht de topper tegen Ajax, de club waar hij zijn carrière begon.

Prijzen

De komst van Reiziger naar Brabant kwam min of meer als een verrassing. De verdediger was na een succesvolle periode in Barcelona bij Middlesbrough in de Engelse middenmoot verzeild geraakt en wilde graag weer spelen om de prijzen.

Toen Hiddink, geplaagd door een ware leegloop in zijn selectie, aan het begin van dit seizoen bij hem aanklopte was de keuze snel gemaakt. Ondanks zijn verleden als Ajacied wilde hij graag bij de Nederlandse kampioen spelen.

Ajax

Zondag staat de topper PSV-Ajax op het programma, een wedstrijd die hij nog nooit speelde in het rood-witte shirt van PSV. "Dat is toch wel een speciale wedstrijd voor me", aldus Reiziger. "Het geeft een extra tintje aan het duel. Ik ben opgegroeid bij de club en heb er veel aan te danken. Aan de andere kant heb ik als prof langer bij Barcelona gespeeld dan bij Ajax. Maar als ik met PSV kampioen wil worden, moeten we nu eenmaal ook van Ajax winnen."

Het duel tegen Ajax is de tweede ontmoeting tegen een voormalige werkgever binnen een week. Woensdag stond de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan op het programma, de club waar hij in het seizoen 1996/1997 een wat minder succesvolle periode kende. Hij kwam slechts tien wedstrijden in actie voor Milan en verkaste al snel naar Barcelona.

Sterker

"Toch is het altijd leuk om terug te keren. In de wedstrijd hadden we het moeilijk. Milan was veel en veel sterker. We hebben met man en macht verdedigd en dat is goed afgelopen. Uiteindelijk sluit je de wedstrijd met 0-0 dan gewoon heel goed af."

De wedstrijd tegen Milan was het tweede duel in een loodzware week voor PSV. Na de goede overwinning op AZ (3-0) en het gelijkspel tegen AC Milan, moet de bekroning komen tegen Ajax.

Hoofdstad

Reiziger wordt er door zijn kennissen, veelal Amsterdammers, vaak aan herinnerd dat hij de grootste prijs van zijn loopbaan won met de club uit de hoofdstad. In 1995 veroverde hij onder Louis van Gaal de Champions League. Lachend: "Mijn vrienden zijn er wel mee bezig ja. Hoe ik dat merk? Ik krijg veel sms'jes deze week."

Van de huidige spelers van Ajax heeft hij met niemand ooit samengespeeld. "Ik ken alleen trainer Danny Blind goed. Maar met hem heb ik geen contact meer. Voor mij is de periode bij Ajax eigenlijk helemaal afgesloten." Een klein beetje Ajacied is hij echter wel gebleven: "Ik zal het altijd mooier blijven vinden om van Feyenoord te winnen dan van Ajax".