RIJSWIJK - Co Adriaanse kan even normaal ademhalen. De Nederlandse coach van FC Porto kreeg woensdagavond lucht door een zege op Internazionale voor de Champions League: 2-0. Door de terechte winst doen de Portugezen tenminste weer mee in groep H. Verlies was desastreus geweest. Glasgow Rangers en Artmedia hielpen mee door het in Schotland op 0-0 te houden.

Beide Porto-doelpunten kwamen met Italiaanse hulp tot stand. Halverwege de eerste helft opende Materazzi de score. Een voorzet van Bosingwa ketste via zijn knie even miraculeus als ongelukkig langs doelman Julio Cesar. Benni McCarthy, met een normaal kapsel weer in genade aangenomen, maakte de tweede treffer. Na een vrije trap vol in de muur te hebben geknald, had de oud-Ajacied in de rebound wel succes, via Veron.

Glasgow

Glasgow Rangers domineerde, maar trof de Slowaakse sluitpost Cobej in grootse vorm. Prso, Nieto en Namouchi stelden dat tot hun ontzetting vast. Aan de overzijde moest Waterreus blijven opletten, vooral als Hartig in de buurt kwam.

Chelsea

In de 'Engelse' poule G grepen de favorieten de macht. Chelsea, zonder de nog altijd geblesseerde Robben, nam voor rust al afstand van Betis. De Ivoriaan Drogba, op aangeven van Essien, en Ricardo Carvalho, met een intikkertje nadat Doblas een 'gloeiende bal' van Lampard had laten vallen, scoorden. Joe Cole en Crespo verdubbelden de productie in de tweede helft: 4-0. Titelverdediger Liverpool won in Brussel met 1-0 van Anderlecht en imponeerde. Djibril Cissé maakte de kostbare en dikverdiende treffer.

Olympique

Olympique Lyon (groep F) handhaafde zich zonder puntenverlies bovenaan. Dat ging ten koste van Olympiakos. Lang zag het uit naar een magere Franse zege, maar de 1-0 van Juninho was wel fantastisch. De Braziliaanse magiër toverde al na vier minuten een vrije trap van net buiten het strafschopgebied langs de verbouwereerde Nikopolidis. Pantelis Kafes maakte in de slotfase prachtig gelijk toen de Grieken daarop al niet meer durfden te hopen. De ultieme reactie kwam van Govou: 2-1.

Real

Real Madrid klom ten koste van Rosenborg naar de tweede plaats. De Noren kwamen vlak voor rust, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong door Strand. De Spanjaarden kwamen daardoor geladen terug uit de kleedkamer. Woodgate en Raul hadden zeven minuten nodig voor gerechtigheid. Helguera en Beckham bepaalden de eindstand op 4-1.