ISTANBUL - Met een spectaculaire uitslag (3-3) hebben Fenerbahce en Schalke 04 woensdag in dezelfde groep als PSV gelijkgespeeld. De Turkse gastheren blijven daardoor tweede achter koploper AC Milan.

Zonder Duitse veldspelers (alleen doelman Rost was Duits) begon Schalke voor 50.000 fanatieke Turken sterk. Het eerste deel werd gecontroleerd met goed combinatievoetbal, maar dat kon niet verhinderen dat de gastheren op voorsprong kwamen. In de 14e minuut was de dekking van Schalke bij de vrije trap van de Braziliaan Alex ontoereikend. Een andere Braziliaan, Fabio Luciano, kopte raak.

Overwintering

Schalke knokte in Turkije voor Europese overwintering, want uit de eerste twee duels had de ploeg maar één punt behaald. Van PSV werd verloren, maar AC Milan werd thuis knap op 2-2 gehouden. Na rust bleek woensdag Lincoln de held naar wie Schalke zocht. Hij scoorde namelijk binnen drie minuten twee keer, 1-2 voor de bezoekers.

Fenerbahce, dat PSV in de vorige wedstrijd trakteerde op een pijnlijke nederlaag (3-0), toonde veerkracht. Marcio Ferreira Nobre maakte ruim een kwartier voor het eindsignaal gelijk. Trainer Rangnick zette de Duitser international Kevin Kuranyi als invaller in en kreeg daarvan geen spijt. Vier minuten na de 2-2 scoorde hij voor Schalke. Kuranyi had geen basisplaats gekregen omdat hij in de ogen van Rangnick fysiek niet topfit was.

Alex

De winnende treffer was het echter niet. Opnieuw kwam Fenerbahce langszij, nu via de Ghanees Appiah. Schalke is nu bijna verplicht om de Turken in Gelsenkirchen te verslaan om nog reëel uitzicht te hebben op een langer verblijf in de Champions League. Fenerbahce zal het dan moeten stellen zonder Alex. Deze kreeg drie minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.