AMSTERDAM - Nu hun samenwerking bij het Minardi-team erop zit, haalt Christijan Albers hard uit naar landgenoot Robert Doornbos. De Larenaar verwijt de Rotterdammer vooral een gebrek aan "technische kennis"

"Robert is geen slechte coureur, maar zijn input in het team was heel slecht. Hij heeft het team niet vooruit geholpen en daardoor zijn ook mijn prestaties minder geworden", haalt Albers in het magazine Formule 1 uit naar zijn ex-teamgenoot."

Doornbos reageerde opmerkelijk kalm op de harde woorden van Albers. "Laat Chris mij maar afzeiken. Als hij vindt dat door mijn komst zijn prestaties minder zijn, dan is dat zijn probleem. Ik heb deze kans bij Minardi gegrepen en heb er alles uitgehaald. Ik heb een onwijs stijgende lijn neergezet en deze laatste Grand Prix was een topper."

De "vriendschap" tussen de twee Nederlandse F1-rijders is na de laatste race in China nu wel helemaal zoek. En er zit niet meteen beterschap aan te komen. Albers en Doornbos mikken immers op dezelfde teams voor 2006. Beide heren hebben een contractvoorstel van Midland op zak, maar hopen ook nog bij Williams aan de slag te kunnen als (test-rijder).