RIJSWIJK - Bayern München mag in de Bundesliga de koppositie kwijt zijn, in de Champions League houdt de Duitse recordkampioen het hoofd er goed bij. Juventus, dat in der Serie A nog geen punt heeft verspeeld, ondervond dat dinsdagavond: 2-1.

Bayern gokte voor de topper tegen de Italianen op Makaay. De Nederlandse aanvaller stond, mede door een blessure, al 51 dagen droog. "Maar een spits van zijn klasse staat er altijd als het moet". In deze bewoordingen schetste zowel trainer trainer Magath als aanvoerder Ballack de hoop op beter tijden.

Bliksemafleider

Makaay fungeerde echter vooral als bliksemafleider. Geen Duitser die erom maalde. Bij rust stond hun club al comfortabel voor.

Onrust

Deisler opende de score met een hard schot via het been van sluitpost Abbiati en mikte even later een hoekschop op het hoofd van Demichelis, die van dicht bij inknikte: 2-0. De tegentreffer van Ibrahimovic kwam te laat om nog voor onrust te zorgen. Club Brugge pakte in Wenen tegen Rapid de eerste punten door een gelukkige treffer van Balaban: 0-1.

In groep C beperkte Panathinaikos zich tegen favoriet Barcelona vooral tot verdedigen. Rijkaard had naast Eto'o Larsson en Ronaldinho in de voorste linie gezet. In het basiselftal was ditmaal ook plaats voor Van Bommel en Van Bronckhorst.

Van Bommel

De Spaanse ploeg, met Deco als architect, viel hartstochtelijk aan maar vond geen gaatje. Van Bommel, die geel kreeg voor een tackle van achteren op Darlas, werd tien minuten na rust gewisseld voor Motta. Oud-Ajacied Wooter mocht bij de Grieken de laatste twee minuten meedoen.

Ronald Koeman ging met Benfica, nog nagenietend van de geruststellende competitiezege op Porto, op bezoek bij Villarreal, waar Kromkamp mocht beginnen.

Voor de onpartijdige fan viel er weinig te genieten. De Portugezen raakten na een half uur doelman Quim door een blessure kwijt. Rui Nereu mocht daardoor debuteren dit seizoen. Overmatig druk kreeg hij het niet. Een kwartier voor tijd koos hij bij een strafschop van Riquelme, terug bij de Spanjaarden, echter de verkeerde hoek. Manuel Fernandes maakte even later met een schitterend afstandsschot gelijk: 1-1.

Manchester United

Manchester United verkeek zich lelijk op Lille: 0-0. De Fransen waren op Old Trafford heel lang gelijkwaardig en verschenen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Van der Sar. Dat frustreerde de thuisclub, Van Nistelrooij niet uitgezonderd.

Scholes, de vervanger van de geschorste Rooney, maakte het het bontst. Hij kreeg na een uur z'n tweede gele kaart. Giggs had zich zijn honderdste Europa-Cupwedstrijd heel anders voorgesteld.