PRAAG - Vijf weken kon hij niet voetballen wegens een liesblessure. Het gebrek aan wedstrijden deed Thierry Henry niets. De Franse ster schoot Arsenal dinsdagavond in Praag met twee doelpunten naar winst op Sparta, 2-0. Het was derde zege van de Londense club in Groep B van de Champions League. Arsenal nam daarin vijf punten voorsprong op Ajax.

Henry begon op de bank bij Arsenal. Van Persie stond in de spits voor de vliegangstige Bergkamp. De Londense club miste ook Ljungberg door een blessure.

Van Persie

Na een kwartier liet coach Wenger Henry al opdraven voor Reyes. Een gouden wissel. Henry stond pas zeven minuten in het veld toen hij al scoorde. Met een schitterend krullend schot verschalkte hij doelman Blazek. Met 1-0 voor Arsenal en een gele kaart voor Van Persie, na een overtreding tegen Pospech, kwam de rust in Praag.

In de tweede helft zette Sparta veel druk. De Tsjechische club kwam niet tot scoren. Nadat het offensief was geluwd sloeg Henry weer toe. Een laag schot op aangeven van Pires in de 74e minuut.

Van Persie was een minuut eerder gewisseld voor Eboué. In de 89e minuut mocht Owusu-Abeyie nog eventjes meedoen bij Arsenal voor Fabregas.