SEVILLA - De Nederlandse roeiploeg heeft de eerste finaleplaatsen van het WK in Sevilla binnen. Op de vierde dag wonnen de dubbelvieren lichtgewicht de herkansing. Zij zullen zondag strijden om de medailles. In deze beide bootklassen waren geen halve finales noodzakelijk. De Nederlandse afvaardiging heeft inmiddels ook vijf halve finaleplaatsen.
WK

Bij de vrouwen dubbelvier lichtgewicht waren Mariel Pikkemaat, Mirjam ter Beek, Judith van Os en Maud Klinkers ruim drie seconden sneller dan het Italiaanse kwartet dat op de tweede plaats eindigde. Spanje (3e) en Groot-Brittannië (4e) kwamen eveneens in de finale.

Bij de mannen gingen Wolter Blankert, Vincent de Loos, Dylan van der Linde en Marten Bosma de teams van Verenigde Staten, Japan en Griekenland vooraf. Hun coach Susannah Chayes kon hen niet in actie zien tijdens de twee kilometer, omdat zij een straf van de wedstrijdleiding moest uitzitten. Zij had tijdens de serie kortstondig gefietst op een weg waar dat niet was toegestaan. Excuses mochten niet baten.

Michiel van Eupen en Jeroen Hilckmann kwalificeerde zich eerder op de dag voor de herkansing van de twee-zonder-stuurman met een eclatante overwinning voor de halve finale van vrijdag

De beide oranjeroeiers waren ruim een seconde sneller dan de Fransen Frederic Dufour en Fabien Tilliet. De 'tweeën' van Guatemala en Oostenrijk eindigden op grote afstand.