LONDEN/TRONDHEIM - Dennis Bergkamp wees Arsenal dinsdagavond de weg. De geslepen aanvaller opende kort na de rust met een trefzekere uithaal van vijftien meter de score tegen Borussia Dortmund. Daarmee was het verweer van de Duitse kampioen in de openingswedstrijd van groep A in de Champions League gebroken. Ljungberg bepaalde de eindstand op Highbury op 2-0.
Arsenal
Borussia Dortmund
Champions League

Arsenal zette Dortmund direct vanaf het begin onder druk. In de eerste helft resulteerde die aanpak niet in treffers. De openingstreffer van Bergkamp werkte bevrijdend. Ljungberg luisterde zijn rentree na een heupoperatie op met de 2-0.

PSV

Door de overwinning en het gelijke spel bij Auxerre-PSV (0-0) nam Arsenal de leiding in groep A. De Londense club gaat volgende week op bezoek bij
PSV

Rosenborg

In poule D, de groep met
Ajax
Rosenborg

Inter

Inter maakte voor het eerst na 1999 zijn opwachting in de Champions League. Het kwam na een half uur fortuinlijk op voorsprong door Crespo (0-1). Na de rust boog Karadas met twee treffers de achterstand om in een voorsprong voor de thuisclub, -1. Direct daarop kreeg Cannavaro rood na twee keer geel. Met tien tegen elf slaagde Inter Milan er toch in gelijk te komen. Crespo, aangetrokken na het vertrek van Ronaldo, herstelde het evenwicht.

Real vernedert AS Roma

Met drie messcherpe counters heeft Real Madrid de verdediging van de titel van de Champions League ingezet met een overwinning. AS Roma werd in eigen Stadio Olimpico met 3-0 verslagen. De thuisclub verzuimde een handvol kansen te benutten. Guti, twee keer, en Raul tekenden voor de treffers.

Bij AS Roma ontbraken Totti, Batistuta en Lima door schorsingen. Real trad aan zonder Ronaldo die in Madrid was achtergebleven. AS Roma had voortdurend een veldoverwicht, creëerde ook wel kansen maar de 20-jarige Cassaon, vervanger van Batistuta, wist er geen raad mee.

Kreek

Door de overwinning en het gelijke spel bij Racing Genk tegen AEK Athene (0-0) nam Real direct de leiding in groep C. Genk verdiende 171.621 euro met de 0-0 tegen AEK. De Belgen startten energiek, maar na een half uur nam AEK de controle stevig in handen. Met Kreek op de bank schiepen de Grieken zich vele kansen, die door treuzelen teloor gingen.

Valencia

In groep B waren er overwinningen voor Valencia en FC Basel. Valencia versloeg thuis
Liverpool
Manchester United
Leeds

Sinds 1966 heeft een Engelse club niet meer kunnen winnen in en bij Valencia. De thuisclub legde de basis voor verdiende overwinning nog voor de rust. Aimar in de 20e en Baraja in de 38e minuut tekenden voor de 2-0. Het doelpunt van Baraja was van grote schoonheid.

FC Basel

In Basel toucheerde FC Basel de eerste winstpremie (343.242 euro) in de Champions League. Yakin en Rossi luisterden het debuut op met doelpunten in de 50e en 55e minuut. Spartak was verzwakt door blessures van aanvoerder Titov en centrale verdediger Parfionov, de ruggegraat van de ploeg.