BERLIJN - Michael Schumacher gelooft dat Ferrari komend seizoen weer een leidende rol in de Formule 1 kan spelen. De Duitser en de Italiaanse renstal moesten voor het eerst sinds jaren genoegen nemen met een bijrol, maar volgend seizoen staat de jacht op de titel weer centraal.

"Dit was voor ons niet bepaald een seizoen om trots op te zijn", aldus de onttroonde wereldkampioen op zijn website. "Maar komend seizoen zullen we er absoluut weer staan. De andere teams zijn er dit seizoen in geslaagd om het gat met ons te dichten. Maar ik zie geen reden waarom wij dit in 2006 niet zouden kunnen doen."

Ferrari won vorig jaar vijftien van de achttien races en Schumacher pakte zijn zevende wereldtitel. Dit jaar werd de Formule 1 gedomineerd door het Renault van de nieuwe wereldkampioen Fernando Alonso en door McLaren. "We zullen deze winter keihard gaan werken om ons doel te bereiken", keek Schumacher vooruit. "Ferrari is nog steeds een geweldig team. We hebben een nieuwe uitdaging nu. Iedereen, en vooral ik, kijkt daar naar uit."

Stoppen

Hoewel Schumacher een contract voor nog een jaar heeft, denkt hij nog niet aan een afscheid. "Waarom zou ik stoppen? Ik heb er nog steeds veel plezier in en voel me super fit. Ik denk alleen aan een afscheid als ik niet genoeg tijd met mijn kinderen kan doorbrengen. Maar dat is voorlopig niet het geval."