LA CORUNA - Een late treffer van invaller Ruben Castro bezorgde Deportivo zaterdagavond in het eigen Riazor-stadion een punt tegen Barcelona. Dat was zuur voor Frank Rijkaard wiens ploeg na driekwart wedstrijd nog met 3-1 leidde.

Aan de hand van de steraanvallers Eto'o en Ronaldinho leek "Barca" in La Coruna uit te lopen naar een simpele zege. De thuisploeg was weliswaar na een openingsoffensief door Valeron al na 10 minuten op een 1-0-voorsprong gekomen. Maar Deportivo trok zich daarna terug waardoor Barcelona het initiatief in handen kon nemen. Na 42 minuten leidde dat tot de gelijkmaker. Eto'o rondde een combinatie met Deco bekwaam af.

Nadat Ronaldinho kort voor en kort na rust, de tweede uit een strafschop, had gescoord, leek het duel gespeeld. Munitis bracht een kleine twintig minuten voor tijd de spanning terug met de 3-2, waarna Castro het verdiende punt voor Deportivo veilig stelde. Van Bommel (bank) noch Van Bronckhorst (rust) kwam zaterdag in actie voor Barcelona.

Ook international Jan Kromkamp bleef bij zijn ploeg Villarreal aan de kant. Bij Alaves eindigde het duel in 1-1.

De Madrileense derby tussen Atletico en Real eindigde in een 3-0-overwinning voor 'De Koninklijke'. Ronaldo was de grote man in het Vicente Calderon-stadion van Atletico. De Braziliaan scoorde tweemaal, in blessuretijd bepaalde een eigen doelpunt van Perea de eindstand op 3-0. Atletico speelde het grootste deel van het duel met tien man. Lopez werd al na zeven minuten het veld uitgestuurd.