LONDEN - Achter het ongenaakbare Chelsea (5-1 tegen Bolton Wanderers) is Tottenham Hotspur naar de tweede plaats van de Premier League geklommen. De ploeg van trainer Martin Jol won zaterdag met 2-0 van Everton, dat de zevende nederlaag in de laatste acht wedstrijden incasseerde. Oud-Ajacied Mido en Jenas scoorden na de rust. International Davids speelde de gehele wedstrijd bij de Spurs.

De verrassende tweede plaats voor Tottenham is nog wel ietwat geflatteerd. Manchester United heeft een punt minder, maar moet nog een wedstrijd inhalen. Ook nieuwkomer Wigan Athletic (1-0 tegen Newcastle United) en Charlton Athletic (maandag thuis tegen Fulham) hebben minder verliespunten dan de Spurs, die niettemin trots mogen zijn op hun beste start ooit in de Premier League.

Topscorer

Manchester United versloeg zaterdag staartploeg Sunderland op eigen veld met 3-1. Rooney, Van Nistelrooij en Rossi maakten de treffers voor de Mancunians, uiteraard met Oranje-uitblinker Van der Sar in het doel. Van Nistelrooij bracht zijn competitietotaal op acht. Daarmee bleef hij voorlopig topscorer in de Premier League. De aanvalsleider ging in de 78e minuut naar de kant.

Chelsea

Chelsea kwam tegen Bolton pas na de rust (0-1) op gang. Lampard (twee), Drogba (twee) en Gudjohnsen brachten tussen de 52e en 74e minuut de Londense treffers op hun naam. Robben keek bij Chelsea geblesseerd toe. De titelverdediger is na negen duels nog zonder puntverlies en staat al negen punten los van de Spurs.

Arsenal

Het ploeterende Arsenal liep bij laagvlieger West Bromwich Albion tegen een pijnlijke nederlaag aan: 2-1. De Gunners, met Bergkamp in het basisteam, kwamen dankzij Senderos nog wel op voorsprong. Kanu (ex-Arsenal) en Carter bezorgden de ploeg van coach Wenger alweer de derde competitienederlaag.

Van Persie

Van Persie behoorde bij middenmoter Arsenal niet tot de wedstrijdselectie. De Nederlandse jeugdinternational Owusu-Abeyie viel in de 77e minuut in.

Liverpool, met Zenden de gehele wedstrijd in actie, won met 1-0 van Blackburn via een treffer van Cissé een kwartier voor tijd.