HILVERSUM - Jeu Sprengers wil dat de band tussen de voetbalclubs PSV en Chelsea duidelijk in beeld wordt gebracht. De voorzitter van de KNVB en penningmeester van de UEFA zei dit naar aanleiding van het deze week wereldwijde aangekondigde onderzoek door de FIFA naar de macht van de rijke clubs. In de ogen van de wereldbond dreigen clubs als Chelsea met steenrijke eigenaar Roman Abramovitsj het voetbal te vermoorden.

In het kader hiervan moet volgens Sprengers ook de connectie tussen PSV en Chelsea in beeld worden gebracht. Het draait hierbij vooral om de Braziliaan Alex die eigendom is van de Engelse formatie, maar in dienst is van PSV. "Het is nodig dat dit soort zaken transparant wordt, zeker ook voor het publiek", reageerde Sprengers zaterdag in het Radio 1-journaal op berichtgeving in de Volkskrant.

"In principe is hier niets onwettigs aan, maar het is zaak deze banden heel goed in de gaten te houden en er strenger naar te kijken. Er is niks mis met contacten tussen clubs, maar als dit tot een monopolie leidt gaat dit ten koste van de competitie. In Engeland zien we al dat de publieke belangstelling terugloopt omdat men al weet wie er kampioen gaat worden."

PSV-voorzitter Rob Westerhof reageerde geërgerd op de berichten over een onderzoek naar de band tussen zijn club en Chelsea. "Wij weten niks van een onderzoek en met het huren van een speler is ook niets mis. Dat gebeurt in de Nederlandse competitie tenslotte ook daarin worden ook spelers van elkaar gehuurd."