Virgil van Dijk is in Londen met succes geopereerd aan zijn rechterknie, zo meldt Liverpool vrijdag. De Premier League-club geeft geen prognose voor de hersteltijd van de 29-jarige verdediger.

Trainer Jürgen Klopp wilde eerder ook al niets zeggen over de hersteltijd, omdat hij er niet te veel druk achter wil zetten.

Van Dijk is wel van de spelerslijst van de Premier League gehaald, zodat hij dit kalenderjaar sowieso niet meer kan spelen. De verwachting is dat hij veel langer aan de kant zal staan, maar onduidelijk is of EK-deelname komende zomer in gevaar is voor de Oranje-aanvoerder.

"Van Dijk focust zich nu volledig op het begin van zijn herstel met hulp en steun van de medische afdeling van 'The Reds'", communiceert Liverpool in het bericht over de operatie.

Het moment waarop Virgil van Dijk zwaargeblesseerd raakte. (Foto: Pro Shots)

'Ik kom beter, fitter en sterker terug'

De 38-voudig international liep de zware knieblessure twee weken geleden op door een onbesuisde tackle van Everton-doelman Jordan Pickford, die daar zijn excuses voor aanbood.

Van Dijk toonde zich een dag later strijdbaar. "Ondanks de begrijpelijke teleurstelling geloof ik dat in moeilijke momenten ook kansen liggen. Met de hulp van God ga ik ervoor zorgen dat ik beter, fitter en sterker terugkom dan ooit", schreef hij op Twitter.

Zonder Van Dijk won Liverpool in de Champions League van Ajax (0-1) en FC Midtjylland (2-0). In de Premier League staat de ploeg van Klopp na zes speelronden tweede, achter aartsrivaal Everton. Beide clubs hebben dertien punten, maar het doelsaldo van 'The Toffees' is beter.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League