AUXERRE - Guus Hiddink is er uit. In een poging eindelijk eens af te rekenen met het weinig succesvolle verleden in de Champions League moet PSV lef tonen.
PSV

Aan de vooravond van de eerste ontmoeting in de lucratieve competitie bij Auxerre sprak de oefenmeester maandagavond dan ook spierballentaal. "We moeten onze ballen tonen, het initiatief nemen en vooral heel brutaal zijn."

Afstandje

Echt veel heeft Guus Hiddink nog niet met de spelersgroep gewerkt. Na het wereldkampioenschap ging hij eerst op vakantie en anderhalve week geleden beleefde hij een sportief en lucratief weekeinde in Zuid-Korea.

Ook als hij wel verblijft in Nederland laat de Achterhoeker de trainingen vaak over aan Erwin Koeman en Fred Rutten. Vanaf een afstandje en vaak met de handen over de borst laat hij dan de verrichtingen van zijn spelers op zich inwerken.

Tweede ronde

Hiddink laat weinig aan het toeval over en analyseert zorgvuldig. Met de grote wens van zijn voorzitter en supporters in het achterhoofd constateerde hij dat PSV zes keer deelnam aan de Champions League maar nooit de tweede ronde bereikte.

Steeds weer verspeelde de club zijn kansen in de uitwedstrijden. Maar liefst twaalf van de achttien duels op vreemde bodem werden verloren.

Ballen tonen

Wereldburger Hiddink heeft weinig op met spelers die zich in de grote luidruchtige stadions van de bekende voetbalsteden in Europa laten imponeren. "We moeten ballen tonen, met heel veel lef spelen. Anders hoeven we niet eens aan de de klus te beginnen en kunnen we de voorzitter nu zeggen dat het niet gaat lukken. Daar zijn Arsenal, Borussia Dortmund en ook Auxerre te goed voor."

Auxerre

De coach weet al hoe hij de Franse koploper met een begroting van slechts 23 miljoen euro gaat bestrijden. Hij wilde echter nog niet zeggen wie de geschorste Mark van Bommel gaat vervangen. De aanvoerder moet toekijken omdat hij vorig jaar tijdens de tweede kwartfinale tegen
Feyenoord

Hiddink moest een keus maken tussen Theo Lucius en Remco van der Schaaf. De eerstgenoemde zal waarschijnlijk een koppel vormen met Johann Vogel. De Zwitser is hersteld van zijn liesblessure. Hij werkte met succes een laatste test af.

Na Arjen Robben en Gakhokidze mag Adil Ramzi het waarschijnlijk als linksbuiten proberen. "Als je over twee linksbuitens niet tevreden bent, kun je bij een derde uitkomen", sprak Hiddink cryptisch.

Hoewel de begroting van PSV dit seizoen pas sluitend is bij het bereiken van de tweede ronde van de Champions League, voelt Hiddink weinig druk. "In de competitie zijn we zonder al te veel moeite overeind gebleven. Dat kwam mede doordat we niet echt zijn getest."

Tegen Auxerre, waar trainer Guy Roux dinsdag voor de 784e keer op de bank zit, zal dat vermoedelijk wel gebeuren. "En ik kan eigenlijk niet wachten op dat moment. Na de wedstrijd hebben we een beter beeld over waar we nu precies staan", sprak de oefenmeester. "We kennen de grote doelstelling van de club. Als we als mannen spelen, hebben we een kans die te realiseren." Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus; Bogelund, Ooijer, Hofland en Bouma; Rommedahl, Lucius, Vogel en Ramzi; Kezman en Bruggink.