PSV kan de rest van het seizoen niet beschikken over Maxi Romero. Onderzoek in het ziekenhuis heeft vrijdag uitgewezen dat de Argentijnse spits een zware knieblessure heeft.

De 21-jarige Romero liep de blessure donderdag op in de uitwedstrijd tegen NS Mura (1-5). De Eindhovense club vreesde al dat het om een ernstige kwetsuur ging en dat werd vrijdag bevestigd. Romero wordt spoedig geopereerd en zal daarna lang moet revalideren, meldt PSV.

De blessure is een enorme domper voor Romero, die twee jaar geleden voor 10 miljoen euro overkwam van Vélez Sarsfield. Vorig jaar werd hij door PSV verhuurd aan zijn vroegere club, omdat hij niet voorkwam in de plannen van toenmalig trainer Mark van Bommel.

Onder trainer Roger Smidt kreeg Romero dit seizoen wel speeltijd bij PSV. Vorig weekend maakte hij de winnende treffer tegen FC Emmen (2-1) en tegen Mura had hij voor het eerst een basisplaats, maar na elf minuten raakte hij dus al ernstig geblesseerd tegen de Sloveense club.

Samenvatting Mura-PSV (1-5)
1
Samenvatting Mura-PSV (1-5)

Transferperiode sluit op 6 oktober

PSV heeft met onder anderen Donyell Malen en Noni Madueke nog de nodige aanvallers in de selectie, terwijl de 33-jarige Israëlische spits Eran Zahavi deze week overkwam van de Chinese club Guangzhou R&F.

Als PSV nog een vervanger voor Romero wil vastleggen, dan heeft de club nog anderhalve week de tijd. De transferperiode duurt tot en met 6 oktober.

Zondag vervolgt PSV het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (16.45 uur). De wedstrijd in Erve Asito staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis.