ROTTERDAM - Robin van Persie keert terug in de selectie van Feyenoord. Maar het talent zit niet bij de selectie voor het Champions-Leagueduel van woensdag met Juventus. Pas de dag daarna voegt de linkeraanvaller zich weer bij de ploeg.
Feyenoord

Trainer Bert van Marwijk zette Van Persie ruim twee weken geleden na de voorronde van de Champions League tegen Fenerbahce wegens wangedrag uit de selectie. Maandag had Van Marwijk een verzoeningsgesprek met Van Persie. "Dat verliep goed", zei de trainer. Van Persie speelde maandagavond nog mee met de beloften van Feyenoord tegen Jong Willem II. De Rotterdammers verloren met liefst 4-1. "Heel Feyenoord speelde matig", aldus Van Marwijk. Van Marwijk wil de affaire rond Van Persie afsluiten. "We beginnen met een schone lei donderdag, want je moet ook zaken kunnen vergeten. Er is zoveel over gezegd en geschreven, maar we moeten het niet erger maken dan het is. Heel Nederland bemoeide zich ermee. Ik zeg er nu niets meer over, we sluiten dit af. Dat is de strekking van het verhaal."

Van Marwijk zegt er vanuit te gaan dat Paul Bosvelt niet speelt tegen Juventus. De middenvelder werd geconfronteerd met droevige familieomstandigheden. "Paul moet zelf bepalen of hij speelt, maar ik denk dat hij er niet bij is. Als je zoiets overkomt, is voetbal totaal onbelangrijk."