BERLIJN - De Duitse atletiekbond (DLV) heeft een commissie in het leven geroepen die alle nationale records onder de loep gaat nemen. De opvallende stap is een gevolg van het verzoek van de voormalige Duitse sprintster en verspringster Ines Geipel, die haar naam uit de recordboeken geschrapt wil hebben.

Geipel was in de voormalige DDR slachtoffer van de dopingpraktijken van de overheid. Onder haar meisjesnaam Schmidt maakte ze in 1984 deel uit van de estafetteploeg van SC Motor Jena, die het nog steeds geldende Duitse clubrecord op de 4 x 100 meter in bezit kreeg met 42,20 seconden.

Op 28 juli schreef Geipel een brief naar de DLV waarin ze verzocht haar naam te schrappen. Na de Duitse hereniging zijn een hoop topprestaties van atleten uit de voormalige DDR in nationale records omgezet.

"Het doel van de commissie is via de beschikbare bronnen uit te zoeken van welke nationale records bekend is dat ze middels dopegebruik tot stand zijn gekomen en dus niet gehandhaafd kunnen worden", gaf voorzitter Clemens Prokop van de DLV woensdag uitleg over het onderzoek.