SEVILLA - Drie keer tweede. Op de tweede dag van de wereldkampioenschappen roeien in Sevilla opende de Nederlandse ploeg met drie tweede plaatsen die niets opleverden, behalve een herkansing over twee dagen.
wereldkampioenschappen

De twee-zonder-stuurman lichtgewicht van Michiel van Eupen en Jeroen Hilckman was de eerste combinatie in de serie met de tweede plaats. Zij eindigden achter de Ierse combinatie Gearoid Towey/Tony O'Connor. Daarna verloor de vrouwen dubbelvier lichtgewicht (Mariel Pikkemaat, Mirjam ter Beek, Judith van Os en Maud Klinkers) met 0,3 seconde verschil van de vier uit de VS.

De derde tweede plaats was voor de lichtgewicht dubbelvier mannen bestaande uit Wolter Blankert, Vincent de Loos, Dylan van der Linde en Marten Bosma. De Nederlanders leidden de eerste kilometer, maar waren daarna machteloos tegen Spanje.

Onweersbui

De tweede wedstrijddag van de WK roeien op de Gualdalquivir werd maandag vijf uur vertraagd door een langdurige onweersbui boven Sevilla. Blikseminslagen maakten roeien zo gevaarlijk dat de wedstrijdleiding tot uitstel besloot. Na het middaguur was het onweer verdwenen. Het programma kon bij droog weer een aanvang nemen onder voor Zuid-Spanje lage temperaturen.