Bent Viscaal heeft zondag op Silverstone voor het eerst in zijn carrière een Formule 3 -race gewonnen. De Nederlander was in de laatste ronde in een zinderend gevecht net iets sneller dan Lirim Zendeli.

Viscaal leek vorige maand in Hongarije ook al te winnen, maar toen kreeg hij na de race een tijdstraf waardoor hij terugviel naar de zeventiende plaats. De coureur, die rijdt voor het Nederlandse team MP Motorsport, is bezig aan zijn tweede jaar in de Formule 3.

De twintigjarige Viscaal nam op Silverstone, waar later op zondag de Grand Prix van de Formule 1 verreden wordt, in de laatste ronde van de in totaal twintig rondes pas de leidende positie over van Zendeli. De Duitser ging de coureur uit Albergen vervolgens nog even voorbij, maar Viscaal kwam toch weer langszij en was net iets eerder bij de finish. Hij was de race als derde gestart.

De andere Nederlandse coureur in de Formule 3, Richard Verschoor finishte als achttiende. De negentienjarige Verschoor is teamgenoot van Viscaal bij MP Motorsport.

Viscaal finishte zaterdag als achtste

Bij de Formule 3 zijn er twee races per weekend en de race van zondag was de tweede. Zaterdag werd Viscaal achtste op Silverstone en de zege was toen voor de Amerikaan Logan Sargeant.

De negentienjarige Sargeant gaat met 106 punten ook aan de leiding in WK-stand. Viscaal staat tiende met 36 punten en Verschoor is met 47 punten de nummer zeven.

De volgende races in de Formule 3 zijn volgend weekend op het Circuit de Catalunya bij Barcelona.

Vreugde bij Bent Viscaal na afloop op het podium. (Foto: Getty Images)