NOORDWIJK - Bondscoach Marco van Basten kan woensdagavond tijdens de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Macedonië vrijwel zeker niet over Arjen Robben beschikken. De linksbuiten ondervond dinsdag nog te veel hinder van een onwillig spiertje bij zijn knieholte en ontbrak op de groepstraining.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Robben wordt tegen Macedonië waarschijnlijk door Robin van Persie vervangen. De speler van Arsenal voetbalde tijdens het partijspelletje op de training met de basisspelers mee. Ron Vlaar, afgelopen zaterdag tegen Tsjechië goed ingevallen, vormde samen met Barry Opdam het hart van de defensie. Vlaar is onder trainer Louis van Gaal bij AZ geen basisspeler.

Khalid Boulahrouz speelde met de B-ploeg mee. Nigel de Jong verving de geschorste Jan Kromkamp als rechtsback. "We zijn al voor het WK geplaatst maar willen er nog wel graag een feestje van maken", aldus Van Basten. "Dat lukt alleen als we scherp zijn en alle taken goed uitvoeren."

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; De Jong, Opdam, Vlaar en Van Bronckhorst; Landzaat, Maduro en Van der Vaart; Kuijt, Van Nistelrooij en Van Persie.