FRANKFURT - Franz Beckenbauer heeft maandag in zijn column in de Duitse krant Bild uitgehaald naar de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann. De voormalige bondscoach eist veranderingen om straks met het Duitse elftal niet af te gaan tijdens het WK voetbal in eigen land.

'Kaiser Franz', voorzitter van het organisatie-comité van het WK en van Bayern München, vindt dat Klinsmann te veel tijd doorbrengt in zijn huis in California. "Hij moet in het jaar van het WK in elk geval meer in Duitsland zijn dan in de Verenigde Staten. Daarmee zou hij de kritiek voorkomen dat hij er nooit is. De kritiek die hij nu krijgt, is slechts een voorbode van wat hem straks overkomt. Klinsmann moet ook openstaan voor hulp en welgemeende adviezen van andere trainers."

Klinsmann kreeg in het weekeinde harde kritiek over zich heen na de nederlaag in en tegen Turkije (2-1). De oefenwedstrijden daarvoor waren ook al weinig hoopgevend. Duitsland verloor ook van Slowakije en speelde gelijk tegen het Nederlands elftal. Veel trainers uit de Bundesliga plaatsten grote vraagtekens bij de zware conditietests van de bondscoach voorafgaand aan de oefenduels. Woensdag speelt Duitsland in Hamburg tegen China.