LAUSITZ - Het zit Jos Verstappen nog niet mee in de nieuwe autosportklasse A1 Grand Prix of Nations. De Nederlander eindigde zondag in de hoofdrace op het EuroSpeedway circuit in het Duitse Lausitz als zevende. Dat was dezelfde plek als twee weken geleden tijdens de ouverture in het Engelse Brands Hatch.

Verstappen moest wederom van de laatste startrij vertrekken. Net als in de eerste wedstrijd van de A1 GP viel hij al heel snel uit in de sprintrace, de opwarmer voor de echte race. Dit keer reed Adam Khan van Pakistan hem van achteren aan.

Afslaande motor

De Limburger belandde bij de start al in de pits, omdat de motor van zijn oranje bolide afsloeg. Hij rukte daarna snel op in de wedstrijd en lag tiende toen hij de pitstraat voor de tweede keer opzocht. Daar trof het noodlot hem opnieuw. Verstappen kreeg tijdstraf omdat twee monteurs aan één wiel zouden hebben gewerkt.

Inhaalrace

Vanaf de zeventiende plek moest de Nederlander opnieuw aan een inhaalrace beginnen, die uiteindelijk tot een zevende plaats leidde. Nicolas Lapierre bezorgde Frankrijk de zege in Lausitz. Robbie Kerr (Groot-Brittannië) werd tweede en Sean McIntosh (Canada) derde. Brazilië, met Nelson Piquet junior als coureur, behield de leiding in het kampioenschap.

Goed humeur

Verstappen was ondanks de tegenslag goed gehumeurd. "Ik heb me kostelijk geamuseerd. Het was leuk om hier te rijden. We waren weer echt aan het racen, wat erg spannend was voor iedereen. Het was jammer dat de motor bij de start afsloeg: de koppeling voelde erg zacht aan. Maar in de eerste ronde had ik alweer vier man te pakken."